lørdag den 23. februar 2013

Speltotto med blomkål, citrus og hasselnødder

Det er efterhånde lidt af en trendy dille med grød i alverdens udformninger herhjemme, hvor vi er blevet så optagede af det nordiske køkken. Her kommer en lækker risotto lavet på speltkerner, der giver en dejlig, lidt grovere tekstur. Spis den, som den er eller som tilbehør til et godt stykke fisk. Vi fik fx disse honning- og ingefærglaserede laksestykker til. Velbekomme :)



Speltotto med blomkål, citrus og hasselnødder (2 personer):

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl speltkerner
  • ½ bouillonterning
  • ca. 7-8 dl vand
  • 1 god håndfuld hasselnødder 
  • 3/4 medium blomkål
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ spsk øko citronskal, fintrevet
  • ca. 40 g fintrevet pecorino/parmesan etc.
  • Salt og peber
  • evt. lidt persille
Hak løget og svits det i olivenolie. Tilsæt hvidløg i tynde skiver og speltkerner og rist dem et par minutter. Tilsæt bouillon og 2 dl vand. Når kernerne har opsuget vandet tilsættes yderligere 2 dl og så fremdeles ind til kernerne er kogt, ca. 20-25 minutter.
Imens ristede hasselnødderne på en varm, tør pande til de tager farve. Lad dem køle let af og rul dem så nogle stykker af gangen mellem håndfladerne over vasken/skraldespanden for at gnide de løse skaldele af. Hak dem groft.
Blomkålen skæres i mundrette stykker og svitses i olivenolie på panden til de tager farve. De skal endelig bevare noget bid!
Når speltkernerne er kogt vendes citronsaft og -skal, ost og det meste af blomkålen i. Smag til med salt og peber og juster evt. konsistensen med en smule mere vand, hvis speltottoen ønskes mere flydende. Anret en portion på to tallerkener Pynt med det resterende blomkål, nødder og evt. lidt ekstra citronskal og persille. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar