torsdag den 27. november 2014

Lowcarb gulerodspizza med artiskok og spinat

Denne lowcarb gulerodspizza er en måde at få virkeligt mange grøntsager og fibre på, uden alt for meget af det hårde tyggearbejde ;-) Derudover har den en virkelig fin og fast konsistens, som er sjælden for den her slags grøntsagspizzaer - men kan faktisk holde en pizzaslice i hånden! Og endelig, så smager den bare forrygende. Velbekomme :)




Lowcarb gulerodspizza med artiskok og spinat:
  • 600 g gulerødder (klargjort vægt)
  • 4 æg
  • 35 g kokosfibre
  • 2 spsk husk
  • 1,5 tsk salt
  • 2 spsk skyr
Fyld:
  • ca. 300 g helbladet frossen spinat
  • 1 tomat
  • et halvt glas (grillede)artiskokker i olie
  • et par gode håndfulde revet ost
  • evt. lidt pepperoni eller bacon (jeg brugte en rest hvidløgsspegepølse)
Skræl gulerødderne og riv dem groft. Rør sammen med æg, skyr, kokosfibre, husk og salt og bred massen ud i en stor cirkel på en bageplade med bagepapir. Forbag bunden ca. 15 minutter ved 200 grader.
Tø spinaten (evt. i mikroovnen), og pres så megen væde fra som muligt. Skær tomaten i skiver og fordel dem på den forbagte gulerodsbund sammen med spinat, artiskokker, evt. kød. Top med ost og bag yderligere ca. 10 minutter til osten er gylden og smeltet.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar