søndag den 19. juni 2016

Hirsefrø-salat med fersken, abrikos og persille

Nu står sommerferien (for de flestes vedkommende) lige straks for døren, så her får I opskriften på den herligste sommersalat, der har fået et lille smagsspark fra en håndfuld mellemøstlige krydderier. Hirsefrø er ikke så brugte herhjemme, men de smager skønt og nøddeagtigt, og så er de desuden glutenfri og indeholder pænt med protein, så de mætter godt! Jeg købte mine (af mærket Kilic) i en arabisk grønthandler, men mon ikke man også kan få dem i velassorterede supermarkeder? Velbekomme! :-)




Hirsefrø-salat med fersken, abrikos og persille (tilbehør til 4):
  • 2 dl hirsefrø + 4 dl vand + 1 tsk salt
  • 1 squash
  • 3 ferskner eller nektariner
  • ca. 15 tørrede abrikoser (eller ca. 100 g)
  • 1 potte persille
  • 1 god håndfuld mandler
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • salt
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1/4 tsk allehånde
  • 1/2 tsk kanel
Kog hirsefrøene uden låg i 4 dl letsaltet vand, ca. 15 minutter, eller til de har absorberet alt vandet. Kom de kogte frø i salatskålen for at køle af.
Hak mandlerne til splitter og rist dem på en varm, tør pande, til de er gyldne og dufter. 
Skær imens squash, abrikoser og ferskner i små tern. Hak persillen og pisk olie, honning, citronsaft og krydderier sammen til en dressing. Smag til med salt og vend dressingen sammen med de afkølede hirsefrø, squash, persille, abrikoser og ferskner. Top med de ristede mandler.

Server salaten som den er eller som tilbehør til fisk eller grillmad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar