lørdag den 16. april 2016

Broccolisalat med bagt sød kartoffel og feta

Denne salat kan både spises som tilbehør, fx til en tærte, eller som frokost eller let aftensmad i selv selv. Den søde kartoffel, der kun bliver mere sødmefuld af at blive bagt går rigtigt godt i spænd med den salte feta og sprøde broccoli. Velbekomme! :-)


Broccolisalat med bagt sweet potato og feta:

  • 1 broccoli
  • 1 stor sød kartoffel (4-500 g)
  • 1,5 spsk olivenolie
  • blade af et par kviste rosmarin (eller 1,5 tsk tørret)
  • salt
  • 50 g feta, smuldret
Skræl kartoflen og skær den i tern af ca. 2 x 2 cm. Kom dem på en bageplade med bagepapir og vend med olivenolie. Bred dem ud i et enkelt lag, drys godt med salt og rosmarin. Bag det ca. 20-25 minutter ved 200 grader. 
Skær imen broccolien i mundrette stykker og kom dem i en skål. Overhæld dem med kogende vand og lad det blanchere 3-5 minutter. Hæld vandet fra og læg broccolien i et salatfad. Top med de bagte kartoffeltern og smuldret feta. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar