mandag den 8. februar 2016

Blomkålssalat med appelsin, avocado og blåbær

Puh, det er ved at være hen på vinteren nu, hva'? På denne tid af året begynder man efterhånden at længes lidt efter sommerens sortiment at friske grøntsager - men så må man jo arbejde med, hvad man har! Her kommer i hvert fald en festlig salat med alskens lækre smage og farver, propfyldt med vitaminer og velgørende næringsstoffer. :-) Velbekomme.




Blomkålssalat med appelsin, avocado og blåbær:
  • et halvt stort blomkål
  • 1 mellemstor moden avocado
  • 1 stor appelsin (eller to små)
  • 75 g blåbær
  • 1 god håndfuld saltede pecannødder (jeg købte nogen i Nette på et tidspunkt, men du kan også lave nogen selv eller bruge saltmandler), brækket i mindre stykker
  • 2 spsk olivenolie
  • 1,5 spsk æblecidereddike
  • 2 tsk honning
  • 0,5 spsk dijonsennep
Skær blomkålet i buketter og derefter i helt tynde skiver. Skræl appelsinen, del den i halve og skær dem i skiver på tværs af bådene. Skær avocadoen i skiver i skrællen og grav dem ud med en ske. Pisk olie, eddike, honning og sennep til en dressing. 
Anret blomkål og avocado på et stort salatfad og dryp dressingen over. Top med appelsin, blåbær og pekannødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar