søndag den 17. januar 2016

Små lowcarb spinatpandekager med hytteost

Disse små lækre og sunde spinatpandekager med hytteost blev lavet en lørdag aften, hvor jeg var alene hjemme, men egentlig tænker jeg at de ville egne sig glimrende til såvel brunch som frokost (og madpakke!). Hytteost har den egenskab at den smelter på panden ligesom 'rigtig' ost, så man får altså oste-faktor for alle pengene, samtidig med et højt proteinindhold og lav fedtprocent. :-) Velbekomme!



Små lowcarb spinatpandekager med hytteost (ca. 7 pandekager):
  • 7 kugler frossen helbladet spinat (ca. 150 g, når de er tøet og drænet for overskydende væske)
  • 3 bægre pasteuriserede æggehvider (svarende til ca. 4 æggehvider)
  • 100 g hytteost
  • 0,5 tsk salt
  • smør til stegning
Tø spinaten op i en skål i mikroovnen (det tager ca. 3 minutter) og pres så meget overskydende væde fra med en ske som muligt. 
Rør spinaten med æggehvider, hytteost og salt.
Smelt en klat smør på en pande og sæt tre klatter af 'dejen' på den med en ske. Sørg for at brede spinaten ud, så pandekagen bliver ca. 1 cm tyk. Vend når spinatpandekagerne begynder at tage en smule farve ude i kanterne. De virker meget løse i det, men bliver mere faste, når de er stegt på den anden side også. 
Gentag proceduren med resten af 'dejen'.

Server spinatpandekagerne med fx nogle søde tomater og en hjemmerørt tunsalat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar