fredag den 29. januar 2016

Karrybagt selleri og gulerødder med ærter

Denne fusion af det nordiske og det indiske køkken er en fantastisk farveeksplosion af gult, orange og grøn, som man kun kan blive glad af her om vinteren, hvor mange af grøntsagerne er lidt blege i betrækket. Retten er tænkt som et lidt let aftensmåltid, der kan serveres med lidt mangochutney og fladbrød, evt. nogle linsedeller. Jeg elsker bagt selleri og synes, det er den suverænt bedste måde at tilberede det på! Velbekomme :-)



Karrybagt selleri og gulerødder med ærter (2 prs.):
  • 1 mellemstor knoldselleri
  • 3-4 store gulerødder
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 spsk karry
  • 0,5 spsk spidskommen
  • salt
  • 3-4 dl grønne ærter (jeg brugte bare dem fra frost)
  • Til servering: mangochutney eller græsk yoghurt og fladbrød (kan købes hos arabiske købmænd)
Skræl sellerien med en kniv og skær den i grove tern (ca. 2,5 x 2,5 cm). Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver. Kom begge dele på en bageplade med bagepapir og vend med olie og krydderier og drys med salt. Bag ved 200 grader i ca. 40-45 minutter eller til sellerien er mør. 
Vend de bagte grøntsager sammen med ærterne i en skål.

Server med mangochutney eller lidt græsk yoghurt og nogle fladbrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar