søndag den 3. januar 2016

Indisk krydrede bagte rodfrugter med avocado

Har I sat jer nogle nytårsforsætter? Et af mine forsæt er at begynde at spise mere vegetarisk igen. Der findes efterhånden så meget information (måske nogen af jer har set filmen "Cowspiracy"?) om, hvor godt vores miljø ville have af, hvis vi skar ned i vores kødforbrug. Og jeg holder jo meget af grøntsager i forvejen, så egentlig gør det ikke noget med et lille ekstra benspænd for nem og sund hverdagsmad i det nye år. Jeg vil selvfølgelig stadig spise kød  med jævne mellemrum, men forsøge at gøre det til en god vane, at de fleste aftensmåltider sagtens kan være kødfri. Håber I vil blive inspirerede til selv at eksperimentere i det grønne køkken - startende med en nyfortolkning af danskernes elskede bagte rodfrugter! ;-) Velbekomme.




Indisk krydrede bagte rodfrugter med avocado (2 pers.):
  • ca. 1,5 kg blandede rodfrugter (jeg brugte 4 gulerødder, 2 store pastinakker og ca. 600 g jordskokker), gerne øko, som Rema 1000 bl.a. har virkelig billigt!
  • 4 store fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • salt
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemomme
  • to små modne avocadoer
  • limebåde
  • evt. lidt ristet brød med gedeost til servering
Skrub rodfrugterne (behold endelig skrællen og alle de lækre vitaminer på!) og skær dem i tern af ca. 2,5x2,5 cm. Vend med olivenolie, hakket hvidløg og krydderier i en bradepande med bagepapir og drys gavmildt med salt. 
Bag ca. 35 minutter ved 200 grader eller til rodfrugterne er møre.
Skær avocadoerne i tern i skallen og grav dem ud med en ske, eller server som de er.

Server med limebåde til at dryppe over rodfrugter og avocado, samt evt. et stykke ristet brød med en lækker gedeost.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar