tirsdag den 19. januar 2016

Broccoli-gulerodssuppe med ingefær, lime og peanutbutter

Peanutbutter i suppe? Den er I måske ikke lige stødt på før, men jeg var straks solgt til ideen, da jeg så den på den lækre blog, Green Evi! Så jeg besluttede at lave min egen version, som I finder nedenfor. Smagen er lidt i retning af den asiatiske satay-sauce - ikke nogen dårlig ting, hvis I spørger mig! Velbekomme :-)




Broccoli-gulerodssuppe med ingefær, lime og peanutbutter (3 personer):
  • 1 stort broccoli
  • 3 store gulerødder (ca. 500 g)
  • 1 liter vand
  • 1 bouillonterning
  • 4 store fed hvidløg, fintrevet
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 3 spsk limesaft
  • 3 spsk peanutbutter
  • salt
Skær gulerødder og broccoli (skræl evt. det groveste af stokken) i grove stykker og kog dem i vand og bouillon sammen med ingefær og hvidløg i 10-15, eller til gulerødderne er møre. 
Purér med en stavblender og rør limesaft og peanutbutter i. Smag til med salt og server med godt brød eller måske nogle kogte linser. 

Note: Suppen kan også sagtens spises kold dagen derpå!







Ingen kommentarer:

Send en kommentar