lørdag den 12. december 2015

Sunde(re) mandelcookies med citron og lakrids

Der er masser af smør og sukker i de fleste af julens godter, og det smager jo herligt! ;-) Disse cookies er et lidt sundere alternativ til afveksling fra de andre gode sager. De er ikke oversøde, men har en skøn smag af citron og lakrids, der langsomt vokser frem, mens man gumler. De bliver selvfølgelig ikke lige så sprøde som 'rigtige' cookies, men mandler giver altså et rigtig godt crunch til konsistensen. Velbekomme! :-)




Sunde(re) mandelcookies med citron og lakrids (16 stk.):
  • en overmoden banan
  • 3 mellemstore æg
  • 75 g kokosolie, smeltet
  • 75 g mandler, grofthakket
  • saft af en halv + fintrevet skal af en hel økocitron
  • 1/4 tsk salt
  • 3/4 spsk flydende Sød (eller sødemiddel efter smag)
  • 2 tsk lakridsgranulat (det grove pulver)
  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 125 g hvedemel
Purér bananen helt fint og rør æg og kokosolie i. Tilsæt mandler, citronskal og -saft, salt og sødemiddel. Rør så havregryn, lakridsgranulat og mel i - i den nævnte rækkefølge.
Lav 16 flade cookies (de må ikke være for tykke) vha. en ske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dine cookies ca. 20 minutter ved 200 grader. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar