onsdag den 16. december 2015

Sesam-falafel

Åh ja, det er da lidt et arbejde at lave sine egne falafler, men når først de er i ovnen, så dufter de simpelthen så skønt! Disse er med sesam, som både ser godt ud giver en dejlig nøddeagtig smag. Velbekomme!



Sesam-falafel (ca. 40 stk.):

  • 400 g tørrede kikærter
  • 2 løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk vand (hold lidt igen - det må endelig ikke bliver for vådt)
  • 2 spsk spidskommen
  • 2 spsk stødt koriander
  • evt. et par håndfulde frisk persille
Udblød kikærterne i rigeligt vand et døgns tid. Hæld vandet fra og kom kikærterne i blenderen (jeg måtte gøre det ad to omgange) og kør dem til helt fint rasp. Tilsæt løg og hvidløg i grove til og blend til en ensartet struktur. Blad krydderier, salt, olie, sesamfrø og vand i. Det skal være lidt som fugtigt groft sand i konsistensen. Form til små kugler med hænderne og pres massen godt sammen. De virker nok meget løse og porøse i det, men når først de er bagt skal de nok hænge sammen! Bag dem ca. 20 minutter ved 200 grader. Jeg satte halvdelen i ovnen, mens jeg formede resten. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar