onsdag den 23. december 2015

Lakridssmåkager med citron og hvid chokolade

Så nåede jeg alligevel lige at slippe af sted med en enkelt rigtig juleopskrift inden d. 24.december. Og hvis jeg selv skal sige det - og det skal jeg jo - så smager disse lakridssmåkager med citron og hvid chokolade fantastisk! ;-) Jeg tænker også, at de vil være perfekte som tilbehør til en lidt syrlig is, fx citronsorbet. Velbekomme og hermed en rigtig god jul til alle læsere! :-)




Lakridssmåkager med citron og hvid chokolade (ca. 100 stk.):
  • 375 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 tsk lakridspulver
  • 160 g blødt saltet smør
  • 100 g gode hvid chokolade, grofthakket
  • fintrevet skal af en stor (eller to små) økocitroner + 2 spsk saft
  • 200 g brun farin
  • 175 g sukker
  • 1 stort æg
  • husholdningsfilm
Bland mel, bagepulver og lakrids i en stor bageskål. Skær smørret i mindre stykker og arbejd det ind i melblandingen med fingrene til et ensartet smulder. Kom chokolade og citronskal i og bland herefter grundigt med sukkeret. Tilsæt til sidst æg og citronsaft og saml dejen med hænderne. Nu bliver den meget blød!
Del dejen i tynde og form to lange ruller af ca. 5 cm i diameter på to stykker husholdningsfilm. Pak rullerne tæt ind i filmen og læg dem på køl en times tid eller til de er stivnede og til at håndtere. Fryseren kan også tages til hjælp. 
Skær dejrullerne i tynde skiver (ca. 4 mm) og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag småkagerne 10-12 minutter ved 180 grader. Køl dem helt af på en rist og opbevar i en lufttæt dåse. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar