tirsdag den 8. december 2015

Cremet græskarsuppe med rugbrødscroutoner

Ja, det er virkelig ikke fordi der bliver julet ret meget her i Madlaboratoriet, bare fordi det er blevet december. Jeg har travlt med at nyde de sidste uger på praktikpladsen, og så er det rart at have nogle nemme aftensmåltider at ty til. Et af dem kunne være denne lækre græskarsuppe. Velbekomme! :-)



Cremet græskarsuppe med rugbrødscroutoner (2-3 personer):
  • 1 halvt tørt rugbrød
  • 30 g smør
  • salt
---
  • 1 stort hokkaidogræskar
  • 3 dl vand
  • 2,5 dl madlavningsfløde (18%)
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 bouillonterning
  • 3 fed hvidløg
  • 4 store forårsløg
Skær rugbrødet i små tern (ca. 1x1 cm) og smelt smørret på en stegepande. Rist rugbrødsternene (ad et par omgange) heri, vend godt rundt så smørret bliver fordelt, og hæld dem over på et stykke bagepapir til afkøling. Hvis ikke de bliver helt sprøde, kan du lige give dem 5 minutter i ovnen på en bagerist. 

Flæk græskarret, skær stilken af og grav kernerne ud. Skær resten i grove tern og kog dem møre, ca. 10 minutter. Skær imens forårsløgene i tynde ringe og hak hvidløg. Hæld det meste af kogevandet fra, men behold 3-4 dl i gryden. Purér så græskar og kogevand sammen med hvidløgene. Rør fløde, citronsaft og bouillon i og tilsæt forårsløg. Verm suppen igennem, smag til med salt og evt. mere citron og server med croutoner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar