mandag den 2. november 2015

Afrikansk inspireret oksegryde med aubergine

Endnu et køkkeneksperiment med krydderier fra den sending, jeg fik fra Santa Marias nye krydderiserie. Jeg synes virkelig, det er nogle vældig fine produkter med en intens duft og smag, som man ikke altid finder i vestlige krydderiudbud. Denne ret er simpel med en mild, krydret og let sødlig smag med inspiration fra det afrikanske køkken. Det er bl.a. krydderier som paprika, chili, muskat og kardemomme, der er smagsgivere. Velbekomme!




Afrikansk inspireret oksegryde med aubergine:
  • 1 løg
  • 3 store fed hvidløg
  • 1 stor aubergine
  • 400 g magert hakket oksekød
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk raz el hanout
  • 2 tsk berbere
  • salt
Skær løget i tynde både og svits dem i olie i en gryde. Kom kødet ved og brun det. Hak imens hvidløget fint og skær auberginen i kvarte skiver. Kom begge dele i gryden og svits kortvarigt. Vend de hakkede tomater i sammen med krydderierne og lad det simre under låg 10-15 minutter, eller til auberginen er mør. smag til med salt og server fx med naanbrød/chapati og en klat cremefraiche eller en grøn salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar