tirsdag den 27. oktober 2015

Teryaki-tunpizza med sweet potato-bund

For nylig modtog jeg en herlig pakke fra Santa Maria med en serie nye krydderier, de lancerer med krydderiblandinger fra alverdens lande. Heriblandt var der en japansk teryaki-blanding, som blandt andet indeholder sesam, chili, soya ingefær og hvidløg - og det var netop dén der kom på toppen af denne lækre lowcarb pizza. Teriyaki-krydderiet både dufter og smager fantastisk og giver et spændende pift til tunen og spinaten. Velbekomme!


Teryaki-tunpizza med sweet potato-bund (2 personer):
  • 550 g sweet potato (skrællet vægt)
  • 3 æg
  • 3 gode spsk skyr
  • 3 spsk kokosfibre
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk husk
  • 250 g frossen, helbladet spinat
  • 1 dåse tun
  • 1 stor tomat
  • 75 g feta/salatost
  • 2 tsk teriyaki-krydderi (jeg brugte en fra Santa Maria) - kan evt. udelades
Skræl den søde kartoffel og skær den i grove stykker. Kom dem i blenderen og blend til en helt finthakket couscous-struktur. Rør æg og skyr i sammen med salt og tilsæt herefter husk og kokosfibre. Bland godt og hæld massen ud på en bageplade med bagepapir. Form til en pizza med hænderne og sørg for at trykke den godt sammen, særligt i kanterne. Bag 20 minutter ved 200 grader og forbered imens fyldet.
Tø spinaten i en lille gryde med en smule salt og sørg for at dampe så meget væde væk som muligt, Skær tomaten i tynde halve skiver og hak/smuldr fetaen. Fordel først spinaten, så tomat, tun, teryaki-krydderi og feta. Bag pizzaen yderligere 10 minutter. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar