fredag den 25. september 2015

Vegansk kokos-karry-linsegryde med sweet potato

Jeg bliver aldrig træt af karrygryder og jeg bliver aldrig træt af sweet potatoes. Så her er de to i en skøn forening! ;-) Velbekomme.



Vegansk kokos-karry-linsegryde med sweet potato:
  • 2 dl røde eller grønne linser
  • 1 stort rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 400 g sweet potatoes
  • 1 stor squash (eller to små)
  • 1 snackpeber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk karry
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 tsk kanel
  • salt
Kom linserne i en gryde med rigeligt letsaltet vand og kog dem møre, 10-15 minutter. Hak imens løg og hvidløg og svits dem i lidt olie i en stor gryde. Skræl de søde kartofler og skær dem, squash og snackpeber i store tern. Kom alle tre dele i gryden og svits let, inden hakkede tomater og kokosmælk tilsættes. Bland krydderierne i og lad det hele simre under låg i 10-15 minutters tid, eller til grøntsagerne er møre. Smag til med salt, hæld vandet fra linserne og vend dem i gryden. Varm igennem og server.

2 kommentarer:

  1. Hvor mange personer er denne opskrift beregnet til?

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er til 2-3 personer, hvis man bare spiser retten for sig selv. Hvis du serverer med ris eller naanbrød fx vil jeg tro der er nok til 4 :-)

      Slet