lørdag den 1. august 2015

Sommerkage med raw paranødde-bund, vanillecreme og hindbær

Sommerferien nærmer sin sin afslutning - og måske er det tid til forandring? For mit vedkommende står den på praktik i København efter ferien, hvor jeg har været så heldig at få en plads på Gyldendals skønlitterære redaktion. Det var blandt andet dét, vi fejrede, den aften denne kage røg på bordet! ;-)



Sommerkage med paranødde-bund, vanillecreme og hindbær (4-5 prs.):
  • 130 g paranødder (andre nødder kan sikkert også bruges, fx valnødder, pekannødder eller mandler)
  • 8 friske dadler (de bløde i papæsker)
  • 1 dl kogende vand
  • 2,5 spsk kakao
  • 1 nip salt
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g fromage frais eller skyr/græsk yoghurt el.lign.
  • 0,5 tsk vanillepulver
  • foretrukkent sødemiddel svarende til ca. 1 spsk sukker
  • 1 bakke (125 g) friske hindbær (eller andre friske bær; fx tænker jeg at brombær også ville være ret lækkert!)
Pil stenene ud af dadlener og kom dem i en lille skål. Overhæld dem med kogende vand og lad det stå og trække nogle minutter. Kom imens paranødderne i en stor minihakker og hak dem groft. Fisk dadlerne op af vandet (som gemmes i første omgang) og kom dem ned i blenderen til nødderne. Puls til du har en sammenhængende masse, men der må stadig gerne være lidt større nøddestykker i, så der er lidt struktur. Prøv at presse lidt af massen sammen med fingrene og vurdér om den kan hænge sammen. Hvis det virker for tørt kan du evt. lidt tilsætte en skefuld vand og pulse igen. Rør kakaoen i og fordel massen i på en springform-bund beklædt med bagepapir. Du kan bruge en våd ske til at hjælpe med at glatte den og forme nogle lave kanter. Sæt bunden i køleskabet og pisk fløden til stift flødeskum. Vend det med vanillepulver og fromage frais og smag til med lidt sødemiddel (den skal være frisk i smagen og ikke alt for sød). Fordel cremen på nøddebunden og top med friske hindbær i et fint mønster. Sæt på køl ind til servering.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar