onsdag den 5. august 2015

Lowcarb bananbrød med avocado og hele mandler

Jeg har bagt en del forskellige brød og kager med bl.a. banan, æble og gulerod de sidste år, men det er første gang, jeg afprøver bagværk med avocado, som jeg har set flere steder på nettet, fx i brownies. Men den fede konsistens gør jo avocadoen til et oplagt bud på en sundere genvej til svampet bagværk! Her kommer altså Madlaboratoriets jomfrurejse udi avocado-bagning: et lækkert lowcarb bananbrød (lidt mindre sød end kage, men samme svampede konsistens) med hele mandler. Velbekomme! :-)





Lowcarb bananbrød med avocado og hele mandler:
  • 4 store overmodne bananer
  • 4 små æg
  • 1 mellemstor moden avocado
  • 2 spsk husk
  • 0,5 tsk vanillepulver
  • 1,5 spsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 stor håndfuld hele mandler
  • 45 g kokosfibre
Blend bananerne og avocado til en glat puré og rør æggene heri. Tilsæt husk, salt, vanille og kanel sammen med kokosfibrene og rør godt. Vend til sidst mandlerne i og hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir. Bag brødet ca. 50-55 minutter og lad det køle let af på en rist. Server i skiver, evt. med lidt smør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar