mandag den 27. juli 2015

Zoodles med oliventapanade, kirsebær og mozzarella

Denne vegetariske anretning er virkelig et af de bedre forsøg jeg har haft med grøntsagsspaghetti (zoodles = zucchini noodles). Jeg tror hemmeligheden er at den lidt neutrale smag fra squashen både behøver lidt syre og lidt salt for at komme til sin ret. Zoodles vendt med oliventapanade og citronsaft kombineret med sødme fra kirsebær, fedme fra mozzarella og lidt knas fra pistacienødderne derfor bare lige i skabet! Velbekomme :-)



Zoodles med oliventapanade, kirsebær og mozzarella (1 person):
  • 1 mellemstor slank squash
  • ca. 1 spsk citronsaft
  • salt
  • ca. 150 g kirsebær
  • 1 spsk oliventapanade (jeg brugte en hjemmelavet af 200 g grønne oliven blendet med lidt olivenolie og en skefuld kapers)
  • 1 kugle (125 g) mozzarella 
  • en håndfuld saltede pistacienødder
  • evt. en smule olivenolie
Lav nudler/spaghetti af squashen med en spiralizer, juliennejern eller bare med en kartoffelskræller og vend dem med citronsaft og lidt salt. Kom nudlerne på en tallerken og varm dem et par minutter i mikroovnen. Vend med oliventapanaden. 
Skær kirsebærrene i halve og fjern stenene. Pluk mozarellaen i mindre stykker og anret sem på nudlerne med kirsebærrene. Top med pistacienødderne, evt. en smule olivenolie.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar