søndag den 14. juni 2015

Paleo lasagne med squash- og aubergine-plader

Her kommer den skønneste paleo lasagne med plader af aubergine og squash. Smækfuld af smag og grønne sager - og selvfølgelig et solidt lag ost på toppen! ;-) Velbekomme.



Paleo lasagne med squash- og aubergine-plader (2-3 personer):
  • 1 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 500 g oksefars
  • 2-3 gulerødder
  • ca. 0,5 liter tomat/pastasauce (eller 1 dåse hakkede tomater og en lille dåse tomatpuré)
  • 2 tsk oregano
  • 1 spsk paprika
  • salt
  • 1 stor aubergine
  • 1 stor squash
  • et par gode håndfulde revet ost
  • evt. 1,5 dl cremefraiche
Skær auberginen og squashen over på tværs og derefter i tynde skiver på langs. Læg dem på en (eller to) bageplade(r) med bagepapir og bag dem ca. 10 minutter ved 200 grader eller til de er møre.
Hak imens løg og hvidløg og svits i olivenolie. Tilsæt kødet og brun det. Skær gulerødderne i små tern og kom dem i gryden sammen med oregano og paprika. Hæld tomatsaucen i og smag til med salt, evt. lidt honning, hvis tomaterne er syrlige.
Læg kødsovsen lagvis med de bagte squash- og aubergineskiver og top med ost. For ekstra luksus kan du komme et tyndt lag cremefraiche under osten. Bag ca. 20-25 minutter ved 200 grader og server med en grøn salat.

1 kommentar:

  1. Kan virkelig anbefale at bruge søde kartofler som plader også. Jeg bruger dem rå, skåret i ca 3 mm tykke skiver. Der tillader jeg så at kødsovsen være en smule syrlig og ikke for flydende da kartoflerne ikke suger så meget væske som traditionelle pastaplader og derved får man en lasagne man kan stille pænt 😊

    SvarSlet