onsdag den 24. juni 2015

En lidt sundere jordbærtærte med appelsinhud

"Summertime and the living is easy", siger en af mine yndlings jazzstandards, og er det ikke netop det, sommeren handler om? Det simple, bekymringsfri liv, enkle måltider og cykelture i regn og sol... Og så selvfølgelig at mærke et solmodent jordbær briste i munden. :-) 
 Nogle gange tænker jeg, at det næsten er synd at pakke jordbærrene ind i alt muligt andet, men... Dette lidt sundere bud på en jordbærtærte med en forfriskende low carb appelsinbund er nu alligevel ikke af vejen, synes jeg! ;-) Velbekomme.



Jordbærtærte med appelsinhud (ca. 6 personer):

Bund:
  • 2 store overmodne bananer
  • 1 lille økoappelsin, saft og fintrevet skal
  • 0,5 tsk vanillepulver
  • 3 små æg
  • 1 spsk fiberhusk (= 2 spsk loppefrøskaller)
  • 3 spsk kokosfibre
  • 1 nip salt
  • foretrukkent sødemiddel svarende til 2 spsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • ca. 40-50 g mørk chokolade (jeg brugte 70 % kakao), grofthakkede
Blend bananer, appelsinsaft og æg til en glat masse. Rør sammen med vanille, salt, appelsinskal og bagepulver i en skål og tilsæt husk og kokosfibre. Rør til en tyk dej og bred den ud i en fodbold-stor cirkel på en bageplade med bagepapir. Bag ca 30 minutter ved 200 grader. Fordel den hakkede chokolade på den nybagte varme bund og lad det stå 1 minuts tid så chokoladen smelter. Bred ud i et jævn lag og træk bunden af bagepapiret, når den er kølet nok af til du kan håndtere den. Sæt på køl så chokoladen kan stivne.


Creme:
  • et halvt brev Dr. Oetker vanillecreme (eller opbag din egen vanillecreme fra bunden med æggeblomme og mel - der findes masser af opskrifter på nettet)
  • 5 dl mælk (jeg brugte minimælk)
  • ca. 1 dl græsk yoghurt eller skyr
  • foretrukkent sødemiddel svarende til 4 spsk sukker
  • 0,5 tsk vanillepulver
  • ca. 350 g friske jordbær i halve 
Bland 1 dl mælk med Dr. Oetker-pulveret. Bring resten af mælk i kog sammen med sødemiddel og vanille. Tilsæt jævning under kraftig omrøring og kog cremen et minuts tid. Tag den af varmen og lad den køle helt af. Pisk den stivnede creme klumpfri og vend græsk yoghurt i. Fordel cremen på den afkølede bund og læg jordbærrene i et fint mønster ovenpå.
Pynt evt. med blomster - eller server som den er!











Ingen kommentarer:

Send en kommentar