mandag den 11. maj 2015

Hjemmelavet ajvar på stegte blomkålsris med citron og basilikum

Ajvar er en serbisk dip lavede af bagt aubergine og peberfrugt. Den smager fantastisk godt og kan bruges til alt muligt; som tapas, tilbehør til grillmad, smørelse i en sandwich/burger, fyld i pandekager - eller som her: på toppen af et bjerg af stegte blomkålsris tilsat lidt friskhed i form af citrus og basilikum ;-) Et lækkert og mættende vegansk måltid! Velbekomme.



Hjemmelavet ajvar på stegte blomkålsris med citron og basilikum:
  • 1 stor aubergine
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 glas paprikastrimler (eller 2 røde peberfrugter + 1 spsk citronsaft)
  • 1 spsk olivenolie
  • ca. 1 dl tomatsauce (jeg brugte en rest pastasauce - hakkede tomater kan også sagtens gå an)
  • salt
  • 1 stort rødløg
  • 1 stort blomkålshoved
  • fintrevet skal en hel økocitron, saft af en halv
  • 1 stor håndfuld frisk basilikum, grofthakket
  • salt
  • evt. en håndfuld valnødder i grove stykker
Skær auberginen i halve og skær den træede ende af hvidløgsfedene (behold skrællen på!). Kom begge dele (og udkernede peberfrugter i halve, hvis du ikke snyder med paprikastrimler, som jeg gjorde) på en bageplade med bagepapir og bag det ca. 30 minutter ved 200 grader, eller til grøntsagerne er møre. Hvidløgsfedene kan tages ud efter 20 minutter så de ikke bliver alt for brankede.

Skær imens blomkålen i grove stykker og puls dem i blender til risstruktur. Hak løget og svits det i olivenolie i en stor gryde eller wokgryde. Tilsæt blomkålsrisene og svits dem 5 minutters tid. Vend så citronskal og -saft i sammen med et godt skud salt. Lad det køle noget af inden basilikum vendes i.

Pil skrællen af den bagte aubergine og hvidløg og kom dem i blenderen sammen med paprikastrimlerne (eller de bagte peberfrugter + 1 spsk citronsaft), 1 spsk olivenolie og tomatsauce. Blend til en grov puré og smag til med salt. Server ajvaren over på de stegte blomkålsris, evt. toppet med valnødder.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar