lørdag den 9. maj 2015

Forårets smukkeste salat

Foråret giver ligesom en lyst til at lege og være kreativ, ikke mindst i køkkenet. En aften hvor jeg var alene hjemme kreerede jeg derfor denne, synes jeg i hvert fald selv, fantastisk smukke salat med alt det bedste i smag og farve. Velbekomme :)



Smuk forårssalat med asparges, stegte rødbeder og valnødder (aftensmåltid til én):
  • 3 små rødbeder (ca. 200 g i alt)
  • smør til stegning
  • salt
  • 6 kraftige grønne asparges
  • lidt citronsaft
  • en halv pære
  • 1 blodappelsin (eller en halv pære mere)
  • 2 stilke bladselleri
  • 5 valnødder
  • 1 humpel hvid cheddar eller anden salt salategnet ost 
Skræl rødbederne og skær dem i både. Kom dem på panden med en god klat smør og e godt drys salt og steg dem ved jævn varme i 10-15 minutter. Bræk imens de træede ender af aspargesene og skær dem i snitter af ca. 4 cm længde. Kom dem i en skål og overhæld dem med kogende vand og lad dem stå et par minutter. Hæld så vandet fra, vend med lidt citronsaft og et drys salt.
Skær pæren i tynde både og appelsinen i halve skiver på tværs af bådene. Skær bladselleri i tynde skiver, osten i små tern og bræk valnødderne i mindre stykker. Anret alle delene pænt på en tallerken og nyd synet og smagene! :-)












Ingen kommentarer:

Send en kommentar