tirsdag den 7. april 2015

Sweet potato-pizza med avocado, blommer og tahindressing

Foruden at være virkeligt fin at se på, smagte denne (let's face it) noget alternative pizza og skønt! Sweet potato må betegnes som en af mine yndlingsgrøntsager, og det er bestemt ikke sidste gang at de ryger i en pizzabund som her! Den blev fint sammenhængende og fast, som den skulle, og så har den lige et snert af karamel i smagen, som sweet potato får, når den bliver bagt . HAPS. 



Sweet potato-pizza med avocado, blommer og tahindressing (2-3 prs.):
  • 560 g sweet potato (1 stor af de løse fra Kvickly eller Superbrugsen), skrællet vægt (du kan evt. supplere med lidt gulerod, hvis det ikke lige passer med vægten)
  • 3 medium æg
  • 3 store spsk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk husk
  • 3 spsk kokosfibre
  • 1 bakke rucola eller blandede salater
  • 4 blommer
  • 1 stor avocado
  • en halv citron
  • 150 g skyr eller yoghurt
  • 1,5 spsk tahin
  • 1 tsk honning
  • salt
Skræl sweet potatoen og skær den i tern. Puls dem i blenderen (jeg gjorde det af 2-3 omgange) til det har en ensartet, helt finthakket struktur. Rør det med æg, yoghurt og salt. Tilsæt herefter husk og kokosfibre og bland godt. Bred 'dejen' ud på en bageplade med bagepapir, idet du sørger for at presse den godt sammen. Bag bunden ca. 25-30 minutter ved 200 grader, eller til den er fast og gylden og begynder at dufte af karamel. Lad den køle lidt af, inden du putter fyld på.
Skyl imens rucolaen og skær blommer og avocado i tynde både. Dryp avocadoen med citron saft og drys med salt. 
Rør en creme af skyr, tahin og honning og smag til med salt. 
Drys rucolaen over pizzabunden og fordel blommer og avocado ovenpå. Top med tahincremen.






1 kommentar:

  1. Looks beautiful, healthy, and delicious!

    Danika Maia
    www.danikamaia.com

    SvarSlet