fredag den 17. april 2015

Små sunde(re) citrontærter

For nylig var der billige øko-citroner i Netto og det måtte naturligvis udnyttes! ;-) Det blev bl.a. til disse små fine, og relativt sunde citrontærter, der er dejligt syrlige og friske i smagen. Velbekomme!



Små sundere citrontærter (4 stk.):
En tærte indeholder 96 kcal

Lemoncurd (ca. 2 dl):
  • saften af 2,5 citron (ca. 1,25 dl)45
  • fintrevet skal af 1 øko-citron
  • 1,5 dl mælk (jeg brugte minimælk) 54
  • 1 nip salt
  • ca. 1 spsk flydende Sød (svarende til ca. 120 g sukker)
  • 3 spsk (ca. 25 g) majsstivelse 85
Bland citronsaft og -skal, mælk og salt i en lille kasserolle og bring det langsomt i kog under jævnlig omrøring. Tag et par skefulde af væsken og rør det sammen med majsstivelsen til en jævning, inden du pisker det sammen med resten i gryden. Når først det koger skrues ned og der røres konstant et par minutter til cremen er tyknet. Tag gryden af varmen og rør med jævne mellemrum de næste ti minutter til cremen er kølet let let. Hæld den på et rent glas og sæt den tildækket på køl ind til servering.

Små tærtebunde (4 stk.):
  • 50 g havregryn 180 kcal
  • 10 g /1 god spsk) kokosfibre 19 kcal
  • 1/4 tsk salt
  • 0,5 tsk flydende Sød (eller dit foretrukne sødemiddel svarende til 25 g sukker)
  • 0,5 dl vand
Kværn havregrynene til mel i en minihakker eller kaffekværn. Bland melet med kokofibre og salt og tilsæt vand og sødemiddel. Saml dejen til en fast kugle og del i fire lige store portioner. Tril dem til en kugle og mas dem flade. Kom dem i 4 små smurte tærteforme (ca. 7-8 cm Ø) og pres dejen jævnt på plads med fingrene og form kanterne. Bag bundene ca. 10-12 minutter ved 175 grader eller til det er sprøde og gyldne.
Vend dem forsigtigt ud af formene og lad dem køle af på en rist.

Ved servering fordelen lemoncurden i de fire tærtebunde og der kan evt. drysses med lidt kokosfibre og toppes med bær til pynt.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar