lørdag den 4. april 2015

Små spinatpandekager med rimmet laks, edamamebønner og agurk

Disse små spinatpandekager består bare af spinat, æg og lidt husk, og bages i ovnen, så du slipper for at stå og stege dem! ;-) 
Hertil serverede jeg et tilbehør af rimmet laks i selskab med edamamebønner, citrus og sesam. Et dejligt forårsmåltid! Velbekomme.



Små spinatpandekager med rimmet laks, edamamebønner og agurk:
  • 2 lakseportioner (160-200 g i alt)
  • 0,5 spsk salt
  • 0,5 spsk sukker
  • saften af en halv citron
---
  • 400 g frossen helbladet spinat
  • 3 æg
  • 3/4 spsk husk
  • 1 tsk salt
  • 100 g edamamebønner (købes på frost og optøes)
  • en halv agurk
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • 0,5 øko-citron, saft og skal
  • 1 spsk avocadoolie eller anden lækker olie
  • 1 tsk honning
  • 1/4 tsk salt
  • 1 spsk sesamfrø
Forbered laksen: Læg lakseportionerne på hver deres stykke husholdningsfilm. Bland salt og sukker og fordel det jævn på laksestykkerne. Pres citronsaften ud over dem og pak filmen tæt omkring dem og læg dem på køl 3-4 timer. 

Tø spinaten op, enten i mikroovn eller en gryde og pres overskydende væde fra. Bland med æggene i en skål og blend til en glat puré med en stavblender. Rør salt og husk i og lad det trække 5 minutters tid. Sæt et par spiseskefulde fire steder på en bageplade med bagepapir og bred dem ud til pandekager af ca. 0,5 cm tykkelse. Bag dem 10-12 minutter ved 200 grader og træk dem forsigtigt af bagepapiret. Gentag proceduren med resten af spinat-'dejen'. 
Skær agurken i halve skiver og skyl laksestykkerne for overskydende lage. Skær dem i tern af ca. 2x2 cm. 
Rør ingefær, citronskal og -saft, avocadoolie, honning og salt sammen til en dressing og vend den med laks, agurk og edamamebønner. Server laksesalat med spinatpandekagerne og drys med sesam.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar