mandag den 27. april 2015

Nem sweet potato-suppe toppet med svampe-spinatsauté

Her kommer endnu en suppe af de nemme, som kan være på bordet efter 20 minutter. Denne gang er det en herlig sag med sweet potatoes, som har en karakteristisk mild og sødlig smag, der her er kombineret med hvidløg for at give lidt modspil. På toppen lidt sautéret spinat og svampe. Velbekomme! :-)



Nem sweet potato-suppe toppet med svampe-spinatsauté (2 prs.):
  • 1 stor sweet potato (ca. 500 g)
  • 1 stort løg
  • 4 store fed hvidløg
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1,5 dl fløde (jeg brugte kaffefløde 9%, men du kan også sagtens bruge en federe variant)
  • salt
  • 200 g (blandede) svampe i mundrette stykker (jeg brugte nogen fra frost, men du kan bruge, hvad du nu lige har ved hånden)
  • 150 g spinat (jeg brugte frossen helbladet)
Hak løget og svits det i olie. Skræl sweet potatoen og skær den i tern og kom dem i gryden med hakket hvidløg. Svits kortvarigt og tilsæt så vand og bouillon. Læg låg på gryden og bring det i kog. Lad det koge ca. 10 minutter, eller til sweet potatoen er mør. Purér med en stavblender og rør fløde og eddike i. Smag til med salt og vand igennem.
Mens suppen koger svitses spinat og svampe i en lille gryde og smages til med salt. Server sautéen ovenpå suppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar