tirsdag den 21. april 2015

Cheeseburger med tomatrelish i lowcarb fiberbolle

De såkaldte Tina Hansen-fiberboller (navngivet efter deres opfinder) er gået virale de sidste måneder i blogland, og jeg var selvfølgelig nødt til at give dem et skud selv. Da jeg så faldt over denne fantastisk udseende burger på bloggen Hjemme hos Xenia, tænkte jeg at NU skulle det være. Resultatet kommer her, flankeret af mine elskede sweet potato fries ;-) Velbekomme!



Jeg synes, at TH-bollerne, der er lavet på husk, pofiber og æg, egner sig ret godt til sådan en burger. De har en lidt sjov konsistens - mere æggeagtig end man forventer - men det kamufleres nogenlunde af burgerfyldet. ;-) 

Cheeseburger med tomatrelish i lowcarb fiberbolle:

TH-boller (6 stk.):
  • 1 dl fiberHUSK
  • 1,5 pofiber
  • 4 æg
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 2,5 dl kogende vand
Bland husk, pofiber, salt og bagepulver i en skål. Rør eddiken i. Pisk æggene sammen og rørt dem i (det bliver hurtigt meget tykt!). Tilsæt det kogende vand og pisk godt (evt. med en elpisker) - her skal det godt lidt stærkt, fordi dejen næsten med det samme nærmest bliver en gummibold. Lad den trække 5 minutters tid og form så 6 lige store flade boller med våde hænder og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med lidt sesam og bag bollerne 30-35 minutter ved 175 graders varmluft, eller i 50 minutter, hvis du som jeg ikke har varmluftsfunktion i din ovn. Her er det vigtigt IKKE at tage bollerne ud før tid, fordi du tænker, at de da begynder at se færdige ud (*NOTE TO SELF*), for så risikerer du, at de falder sammen - det skete nemlig for nogle af mine boller, æv!
Lad bollerne køle af på en rist.

Tomatrelish: (virkelig god! Inspireret af Xenia)
  • 4 tomater
  • 1 rødløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1,5 spsk tomatpuré 
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk honning
  • salt
Hak løget og svits det i lidt olie i en lille gryde. Tilsæt tomaterne i tern og finthakket hvidløg og lad det simre, mens du rører jævnligt i det. Rør de øvrige ingredienser i og evt. en smule vand, hvis det begynder at gro på, og lad det simre igen til det har en dejlig tyk konsistens. Smag til med salt og lad relishen køle af inden servering. 


Sweet potato fries (2 prs.):
  • 1 stor (4-500 g) sweet potato
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
Skræl kartoflen og skær den i grove bjælker. Vend med olie på en bageplade med bagepapir og drys godt med salt. Jo mere adskilt de ligger på pladen, des sprødere bliver de i kanten. Bag dem ca. 25 minutter ved 200 grader og vend dem om på den anden side halvvejs, så de bliver bagt på begge sider. 

Burgerfyld (2 prs.):
  • 400 g oksefars
  • 1 æg
  • salt og peber
  • 4 skiver af din yndlingsost
  • syltede agurker
  • icebergsalat
  • god mayonnaise, fx Hellmanns
Bland oksekød og æg med salt og peber og form fire flade bøffer. Steg dem på panden og læg en skive ost på hver, så den kan smelt lidt. Skær iceberg i grove strimler. 

Saml burgerne:
Flæk fiberbollerne, smør med mayo, læg et lag iceberg, bøf ovenpå og øverst tomatrelish og syltede agurker.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar