søndag den 29. marts 2015

Smuk salat til påskebordet

Denne smukke salat er en af de bedste, jeg har fået tryllet frem, længe! Den er virkelig forårsfin og frisk i smagen, og så forestiller jeg mig, at den vil passe perfekt som tilbehør til lam, som mange af os spiser i påsken. Velbekomme :-)



Blomkålssalat med asparges, appelsin og sennepsdressing (aftensmad til én eller tilbehør til to):

  • et kvart stort blomkålshoved
  • 5 store grønne asparges 
  • 1 lille øko-appelsin
  • 1 spsk citronsaft + lidt ekstar
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk honning
Bræk eller skær de træede ender af aspargesene og skær dem i snitter af ca. 4-5 cm længde. Kog dem i par minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra, damp dem tørre og dryp med citronsaft og lad dem køle af. 
Skær imens blomkålen ud i buketter og skær dem i tynde skiver. Skær appelsinen i tynde halve skiver. Jeg beholdt skrællen på, som man også kan se på billedet - oprindeligt fordi det så pænt ud, men skallen afgiver altså også en virkelig god smag til salaten. Men du kan selvfølgelig også bare blande lidt revet skal i dressingen, hvis du ikke gider at gnave frugtkødet af skallerne). 
Pisk olivenolie, citronsaft, honning, sennep og salt til en dressing.
Anret blomkål, asparges og appelsinskiver på en tallerken og dryp dressingen over. 









Ingen kommentarer:

Send en kommentar