fredag den 6. marts 2015

Kyllingefarsbrød med soltørrede tomater og fennikelfrø

Dette kyllingefarsbrød smagte simpelthen så skønt! Jeg serverede det en aften, jeg fik nogle veninder på besøg, og var lidt vovet med krydderierne. Men ikke desto minde var kombination af soltørrede tomater, den lakridsagtige smag af fennikel og krydret muskat og kardemomme altså virkelig vellykket! Velbekomme :-)




Kyllingefarsbrød med soltørrede tomater og fennikelfrø (nok til 5 personer):
  • 600 g hakket kylling
  • 1 stort løg (ca. 175 g)
  • 4 fed hvidløg
  • 80 g halve soltørrede tomater i olie (fx Rema 1000's eget mærke)
  • 200 g gulerødder
  • 2 æg
  • 5 spsk kikærtemel (eller anden slags mel efter eget valg)
  • 1-2 håndfulde havregryn
  • 1,5 fennikelfrø, knuste/lethakkede
  • 1,5 tsk kardemomme
  • 1,5 tsk muskat
  • 3 tsk salt
Riv løg groft og hvidløg fint og rør dem sammen med kylling og æg. Hak de soltørrede tomater groft og riv gulerødderne groft og rør begge dele i farsen sammen med krydderier i salt. Rør kikærtemelet i og derefter havregryn ind til farsen har en passende konsistens - ikke før våd, men heller ikke for hård. Hæld den i en stor brødform beklædt med bagepapir og bag ca. 50 minutter ved 200 grader lavt i ovnen. Serveres lun eller kold - bliver kun bedre af at få lov at stå og trække lidt efter endt bagning! Server med en frisk salat.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar