tirsdag den 17. februar 2015

Sund ricotta-cheesecake med æble-ingefærbund og hindbærswirl

Hånden på hjertet: Denne lowcarb cheesecake er en af de bedste sundere kager, jeg er lykkedes med! Kombinationen af æble, ingefær og citron i bunden med det cremede vanille-prikkede ricottafyld er bare lige i skabet. Og så er det bare altid dejlig med en kage, der også er pæn at se på, så det fine mønster af hindbærkompot er heller ikke af vejen. Velbekomme ;-)



For dem, der går op i kalorier kan jeg jo lige tilføje, at sådan et godt stykke kun indeholder ca. 120 kcal. ;-)
Men nu til opskriften!

Sund ricotta-cheesecake med æble-ingefærbund og hindbærswirl (8 stk.): 122 kcal pr. stk.
  • 100 g æble
  • 50 g banan
  • 1 stykke frisk ingefær på størrelse med en vindrue
  • skræl af 1 lille økocitron, saft af en halv
  • 2 spsk husk
  • 3 spsk pofiber (eller 2-3 spsk kokosfibre)
  • 1 nip salt
  • 230 g skyr
  • 270 g ricotta
  • 3 mellemstore æg
  • 0,5 tsk vanillepulver
  • 150 g hindbær
  • sødemiddel efter smag
Giv bærrene et hurtigt opkog i en lille kasserole og smag til med en anelse sødemiddel. Lad kompotten køle af, mens du forbereder resten.
Fjern kernehus og stilk og skær æblet i grove stykker (behold bare skrællen på). Blend med ingefær og banan til en glat puré. Riv det yderste af citronskallen fint. Rør halvdelen af den revne citronskal samt 1,5 tsk citronsaft og et nip salt i puréen. Tilsæt husk og pofiber og bland grundigt. Smag evt. til med en anelse sødemiddel. Bred massen ud i et smurt ildfast fad (ca. 12 x 22 cm - alternativt en springform) og forbag den ca. 8 minutter ved 200 grader.
Pisk imens skyr, ricotta og æg sammen med vanillepulver, resten af citronskallen og -saften. Smag til med sødemiddel og hæld massen over den forbagte bund. Klat hindbærkompotten ud på overfladen og lav små 'swirls' ved at trække en gaffel igennem ostemassen i cirkelbevægelser. Skru ovnen ned på 180 grader og bag kagen ca. 30 minutter. Den må endelig ikke få for meget og skal stadig være blævrende i midten, hvis du ryster let på fadet. Lad den køle helt af på køkkenbordet og sæt den herefter tildækket på køl i minimum 3-4 timer inden servering, så den kan sætte sig.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar