torsdag den 5. februar 2015

Sprød jordskokkesalat med citron og valnødder

Normalt sværger jeg altid til at bage jordskokker, da jeg er tosset med dem smøragtige smag de så får. Men en af mine samboer spiser dem ofte rå, bare sådan! Det måtte jeg selvfølgelig lige afprøve på egen hånd, og faktisk er det virkelig også godt! Jordskokkerne har en helt særlig let sprødhed over sig som er helt anderledes end fx gulerødder og så er smagen stadig delikat og nøddeagtig. Salaten her er uhyre simpel, men sommetider er det de små ting... Velbekomme :-)




Sprød jordskokkesalat med citron og valnødder (2-3 personer):
  • ca. 500 g jordskokker
  • 1 spsk olivenolie
  • saft og skal af en halv økocitron
  • 1/4 tsk salt
  • 1 håndfuld valnødder
  • Lidt friske krydderurter, fx rosmarin eller persille
Skrub jordskokkerne og skær dem i papirtynde skiver. Pisk olivenolie og citronsaft sammen med salt og vend jordskokkerke heri sammen med fintrevet citronskal. Bræk valnødderne i mindre stykker og top salaten med dem og evt. lidt frisk grønt.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar