fredag den 30. januar 2015

Kålpizza med røget mørbrad, jordskok og blå ost

De fleste kender nok til det der med at have en rest kålhoved liggende i køleskabet i lange tider, som man på den ene side ikke orker at spise mere af, og på den anden side heller ikke vil smide ud, fordi det er en skam. Og så bliver den jo grimmere og mere slatten at se på dag for dag... Denne pizza er løsningen! Toppet med lækkert fyld af røget kød, ost og smøragtige jordskokker glemmer du fuldstændig af hovedingrediensen i bunden er kål. Velbekomme! :-)


Kålpizza med røget mørbrad, jordskok og blå ost (1 person)

  • ca. 200 g hvidkål (eller spidskål)
  • 2 bægre (pasteuriserede) æggehvider (svarende til 2,5 æggehvide)
  • 2,5 spsk husk
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk skyr el.lign.
  • ca. 60 g røget mørbrad (alternativt bacon, serrano, spegeskinke etc.)
  • ca. 25 g mild blåskimmelost (jeg brugte Prèsident Le Bleu)
  • 1 jordskok på størrelse med en golfkugle
Skær kålen i grove stykker og puls dem i blenderen/minihakkeren til de er helt finthakkede. Rør sammen med æggehvider, skyr, salt og husk og bred massen ud til fodboldstørrelse på en bageplade med bagepapir. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 minutter. Gør imens fyldet klar: skær kød, ost og jordskok i tynde skiver. Fordel dem på den forbagte pizzabund og bag yderligere 10-15 minutter. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar