søndag den 30. november 2014

Sund carob-kage med kokos-lakridstop

Glædelig 1. søndag i advent! :-)
Denne svampede lowcarb kage er en variation over min bagesucces med de utopiske brownies - og derfor også et kærkomment sundt alternativ til de mange julegodter vi har i vente! Den største ændring er toppen, der har fået en gang knas og så tilsættelsen af lakrids, som blander dejligt med de andre ting. Jeg levede mange dage af denne kage til morgenmad! ;-) Velbekomme.







Lowcarb carob-kage med kokos-lakridstop:
  • 2 store overmodne bananer
  • ca. 1 dl usødet æblemos
  • 1 dl juice (appelsin eller æble)
  • 1 dl vand
  • 3 æg
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 5 spsk carob (alternativt 4 spsk kakao)
  • 1,5 dl kokosfibre
  • 2 spsk husk
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • evt. et par teskefulde flydende Sød eller honning
  • 1 håndfuld mandler, grofthakkede
  • 1 håndfuld kokosflager
  • 1 spsk lakridsgranulat eller rålakridspulver
Blend bananer og æblemos til en glat pure. Rør juice, vand og æg i og tilsæt herefter krydderier, salt og carob eller kakao. Tilsæt evt. lidt sødning efter smag. Rør til sidst kokosfibre, bagepulver og husk i dejen og hæld den i en smurt tærteform. Drys med lakridspulveret og fordel herefter mandler og kokosflager ovenpå. Bag kagen ca. 30 minutter ved 200 grader. Dæk med folie efter 10 minutters tid, så kokosflagerne ikke bliver brændte. Du kan evt. fjerne folie igen de sidste minutters bagetid, så nødderne forbliver sprøde. Lad kagen køle helt af til køkkenbordet og lad den derefter sætte sig et par timer på køl. Den holder sig uden problemer 4-5 dage på køl. 








2 kommentarer:

  1. Hvor lyder den bare lækker. Ligger inde med noget carob jeg skal have brugt. Men vil lige høre,,,hvor intens er chokolade smagen. Kan man tilsætte lidt finthakket chokolade og kan lakrids erstattes med hindbærpulver eller andet? Er ikke så god til smagen af lakrids eller måske jeg bliver positivt overrasket....

    SvarSlet
    Svar
    1. Chokolade og hindbær lyder også som glimrende komponenter :-) Nu er det jo et års tiden siden, så jeg husker ikke lige hvor intens smagen af chokolade er. Rimelig intens, vil jeg tro. ;-)

      Slet