søndag den 19. oktober 2014

Krydret gulerodssuppe med kokosmælk og torsk

Denne suppe blev lavet på en efterårsdag hvor vi min kæreste og jeg begge var blevet rusket godt igennem af blæsten og gennemblødt af regnen på cykelturen hjem fra uni. Den har en dejlig fyldig og sødlig smag der er fint afrundet med krydderier som spidskommen, allehånde og kanel. Velbekomme! :)



Krydret gulerodssuppe med kokosmælk og torsk (3-4 personer):

  • 700 g gulerødder
  • 6 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk (fed)
  • 3 dl tomatpastasauce (eller bare en dåse hakkede tomater, pureret)
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g spidskål
  • 250 g torsk
  • 1,5 bouillonterning
  • 2 spsk æblecidereddike
  • salt
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk allehånde
  • 0,5 spsk ingefær
  • salt
  • yoghurt/cremefraiche til servering
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Kog dem helt møre og purér dem i blenderen sammen med vand. 
Hak løg og hvidløg og skær kålen i fine strimler. Svits alle tre dele i olivenolie. Læg fisken i gryden og hæld tomatsauce, kokosmælk og krydderier i. Lad det simre 5 minutters tid, eller til torsken er mør. Hak den i mindre stykker med grydeskeen og hæld de purérede gulerødder ved. Smag til med salt og eddike og server med en klat yoghurt. Lad gerne lige suppen køle en smule af inden servering, da smagene ellers ikke kommer helt til deres ret!

1 kommentar:

  1. Mmm, en skøn suppe! Det lyder vildt lækkert med de lidt sødlige krydderier og kokosmælken. Åh, jeg kan simpelthen ikke få nok suppe disse dage. Det er bare det bedste når det er koldt og klamt udenfor. Tusind tak for opskriften! Jeg er også helt tosset med denne chili con carne - den burde du prøve! http://www.soendag.dk/Mad/Hovedretter/Chili-con-carne-til-3-dage.aspx

    SvarSlet