lørdag den 13. september 2014

Svampet lowcarb kokos-bananbrød med chiafrø

Jeg har anskaffet mig en ordentlig sæk (læs: 2,5 kg) chiafrø over Amazon og dem eksperimenteres der med på forskellig vis i mit køkken for tiden. Et af eksperimenterne var dette mel-, sukker- og nøddefri bananbrød, som var virkelig lækkert svampet og mættende. Det er næsten kageagtigt i konsistens og smag, men indeholder alverdens sunde sager fra bl.a. chiafrøene, så det kan både spises til morgenmad, til kaffen, som snack eller dessert! Velbekomme :)




Svampet lowcarb kokos-bananbrød med chiafrø:
Opskriften er mere eller mindre adopteret fra bloggen Nyoutricous
  • 380 g godt modne bananer (ca. 3 forholdsvis store)
  • 3/4 dl smeltet kokosolie
  • 3/4 dl mælk eller vand
  • 4 store æg
  • 1,5 dl kokosfibre
  • 3/4 dl chiafrø
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk kanel
Blend bananerne til en glat puré og rør dem med den smeltede kokosolie, mælk/vand og æg. Rør så chiafrø, salt, bagepulver og kanel grundigt i og til sidst kokosfibrene. Dejen bliver ret tyk på dette tidspunkt. Lad den stå og trække 10-15 minutter, så kokosfibre og chiafrø kan svulme op og hæld så dejen i en, gerne, lille brødform på ca. 1,5 liter beklædt med bagepapir (jeg kom selv til at hælde dejen i en temmelig stor brødform, og det skete der såmænd ikke noget ved - andet end at man så får et ret flat brød! ;p). 
Bag brødet ved 180 grader i ca. 60 minutter og løft det ud af formen   i bagepapiret. Læg brødet (forsigtigt, da det er ret blødt!) på en rist og lade det køle rimeligt af, inden du skærer det i skiver og nyder med smør og en varm kop te! :) 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar