søndag den 10. august 2014

Mexicansk portobello-burger med guacemole

Jeg plejer at sige, at guacemole er en af mine livretter, for jeg spiser det gerne rent, hvis jeg kan slippe af sted med det, men i sådan et mexicansk burger er det nu heller ikke værst! ;) Her i en lowcarb version med bagte portobellosvampe som bolle og en lækker mexi-krydret frikadelle i midten. Velbekomme :)





Mexicansk portobello-burger (2 personer):
  • 1 bakke spæde spinatblade, blandede salater el.lign.
  • 4 blommetomater
  • 1 stor avocado (Netto-typen)
  • 2 små fed hvidløg
  • 1 spsk flødeost (kan evt. udelades eller erstattes med skyr)
  • 1 spsk skyr eller cremefraiche
  • 2 spsk citronsaft
  • salt
---
  • 500 g hakket kød (jeg brugte en mager flæske-kalvefars)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 3 tsk spidskommen
  • 3 tsk (røget) paprika
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt
  • 1-2 bakker portobellosvampe (afhængigt af hvor mange burgere I skal lave)
Skrab kødet ud af avocadoen og mos det med citronsaft og fintrevet hvidløg. Rør flødeost og skyr i og smag til med salt. Stil guacemolen på køl ind til servering. Skyl spinaten og skær tomaterne i skiver. 
Gør nu farsen klar: hak løg og hvidløg fint og rør dem sammen med hakkekødet, æg og krydderier. Lad den stå og trække lidt.
Læg imens portobellosvampene med undersiden op på en bageplade med bagepapir. Giv dem et lille drys salt og bag dem ca. 15 minutter ved 200 grader. Form farsen til 5 store, flade bøffer (der bliver nok lidt til madpakken) og hak dem på kryds og tværs med en kniv. Steg dem på panden og server sammen med de bagte svampe, guacemole, spinat og tomater. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar