onsdag den 6. august 2014

Hvidløgsmarinerede oksesteaks med bagte grøntsager

Man kan af og til være heldig at købe nogle lækre varer, som er ved at udløbe, til en fordelagtig nedsat pris, hvis man holde røje med køledisken i supermarkederne. Forleden faldt jeg således over et pakke med nogle kæmpestore, flotte oksesteaks til bare 20 kr. Jeg har nærmest ingen erfaring med steaks, men én gang skulle jo være den første, så jeg valgte at lægge dem i en hvidløgsmarinade og servere dem med nogle lækre sødlige bagte tomater, gulerødder og svampe. Velbekomme :)



Hvidløgsmarinerede oksesteaks med bagte grøntsager (2-3 prs.):
  • ca. 500 g oksesteaks (dem jeg brugte var en tynd udskæring)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 3/4 tsk salt
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 tomater
  • 1 stort løg
  • 5 gulerødder
  • 1 bakke (brune) champignoner
  • timian
  • balsamicoglaze
  • Olivenolie til pensling
  • salt
  • lidt grønt til pynt, fx persille, karse etc.
  • evt. lidt cremefraiche
Et par timer inden spisetid piskes en marinade af olie, eddike, salt og pressede/fintrevne hvidløgsfed. Marinaden hældes over steaksene der vendes godt rund og sættes tildækket på køl ind til stegning.
Skær tomater og svampe i halve, Løget i både og gulerødderne i stave. Læg det hele på en bageplade med bagepapir og pensl det med olivenolie og drys med timian og salt. Dryp desuden tomaterne med lidt balsamicoglaze, måske en halv teske pr. halve. Bag ved 200 grader i ca. 25-30 minutter, med undtagelse af svampene som kan tages fra efter ca. 15 minutter. 
Steg imens steaksene 5 minutters tid på hver side. Skær dem evt. ud i lidt mindre stykker og anret med de bagte grøntsager. Du kan evt. servere med en klat cremefraiche og lidt kogte spelt- eller rugkerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar