lørdag den 12. juli 2014

Stirfry med sommergrønt og rejer

Her kommer en nem og sund wokret, som sagtens lader sig variere med hvad du nu lige har på lager af grønne (reste-)sager. Jeg brugte squash, spidskål, kinaradise og peberfrugt og tilsatte rejer. Har du  en rest kylling eller oksekød liggende vil det også gøre sig glimrende i retten. Velbekomme! :)


Stirfry med sommergrønt og rejer:

  • 3 store blade spidskål
  • en halv kinaradise
  • en halv squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g rejer
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk stødt ingefær (eller 0,5 spsk frisk fintrevet)
  • 1,5 spsk soya
  • 2 tsk honning
  • 1 spsk citron/limesaft eller hvidvinseddike
Snit kålen fint og svits det et par minutter i olie, gerne i en wokgryde (jeg ejer desværre ikke selv sådan en) og læg dem fra på en tallerken el.lign. Skær imens kinaradisen i helt tynde halve skiver. Svits dem, mens du skærer squash på samme måde og rød peber i tynde strimler samt hakker hvidløgsfedene. Hæld kinaradisen fra og svits nu squash, peberfrugt og hvidløg. Det er vigtigt at alle grøntsager bevarer lidt bid. Tilsæt karry, honning, soya og citronsaft og vend rejer og resten af de stegte grøntsager. Smag til om der skal mere salt, syre eller sødme og server straks, evt. med nudler.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar