torsdag den 17. juli 2014

Grillsalat med squash og urte-ricotta

Squash egner sig utroligt godt til at blive grillet, og hvis du er en af de heldige, hvis haver snart bugner af kæmpestore solmodne squash, er denne salat en god måde at bruge dem på. Salaten passer til al slags grill- og sommermad. Velbekomme! :)


Grillsalat med squash og urte-ricotta (6 personer):
  • 2 squash
  • olivenolie til pensling
  • 5 tomater
  • 1 lille rødløg
  • 1 bæger ricotta
  • 1 spsk skyr, græsk yoghurt eller cremefraiche
  • 1 bundt purløg
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • saft af en halv citron
  • salt og peber
Del squashene i to på tværs og skær så i skiver af 0,5 cm tykkelse på langs. Pensl med lidt olivenolie, drys med salt og grill ca. 3 minutter på hver side. Lad dem køle let af imens resten af salaten tilberedes. Skær tomaterne i skiver, melonen i store tern og rødløg i tynde ringe. Rør ricotta sammen med skyr, urter og citronsaft og smag til med salt og peber. Anret salaten i et fad og sæt cremen i klatter ovenpå. Server overskydende creme i en skål ved siden af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar