lørdag den 28. juni 2014

Indiske gratinerede tortillas med melonsalsa

Mexicansk-indisk fusionskøkken - faktisk helt godt! ;) Jeg lavede en hurtigt indisk gryderet med linser, gulerødder og bladselleri og fyldte dem i tortillas, der blev gratineret med lidt ost. Altsammen serveret med en lækker melonsalsa, der fik et lillebitte chilipift. Velbekomme!


Indiske gratinerede tortillas med melonsalsa (ca. 3 personer):

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl røde linser
  • 4 dl vand
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 3-4 stængler bladselleri
  • 4 gulerødder
  • 2 tsk karry
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 tsk ingefær 
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk timian
  • salt
  • 8 små tortillas
  • et par håndfulde revet ost 
  • en halv galiamelon, kold
  • 1 god spsk sød chilisauce
  • 0,5 spsk æblecidereddike
  • evt. yoghurt/cremfraiche til servering
Hak løget og svits det i olivenolie i en gryde. Tilsæt linser, vand og hvidløg og bring i kog. Skær imens bladselleri og gulerødder i små stykker og kom dem i i gryden sammen med tomatpuré. Lad det simre 12 minutters tid, eller til linserne er møre og vandet fordampet. Tilsæt krydderierne og smag til med salt. Fyld tortillaerne med gryderetten og læg dem tæt rullet i et fad. Top med revet ost og gratinér 8-10 minutteri en forvarmet ovn ved 180 grader.
Skær imens melonen i tern og vend med chilisauce og eddike til en syrligsød salsa. 

Server de gratinerede tortillas med melonsalsaen og evt. en klat yoghurt.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar