mandag den 16. juni 2014

Cremet butternut squash-suppe med tahin

Så er jeg endelig tilbage efter tre ugers roadtrip i USA og en lille uges NorthSide Festival - mættet af indtryk, men selvfølgelig ikke af mad! ;) Her kommer en lækker cremet suppe, som blev lavet en regnvejrsdag, inden jeg tog af sted. Velbekomme!


Butternut squash-suppe med tahin (2 personer):
  • ca. 500 g butternut squash (vægt uden skræl)
  • ca. 2 dl kogevand
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk tahin
  • 2 spsk æblecidereddike (alternativt saften af ca. en halv citron)
  • 1 dl kærnemælk eller yoghurt (kan evt. udelades)
  • salt
  • Hytteost til servering
  • evt. lidt frisk persille eller timian
Skær butternut squahen i store tern og kog dem møre sammen med hvidløgsfedene (i lidt mindre stykker), ca. 15-20 minutter. Hæld det meste af kogevandet fra, så der er ca. 2 dl tilbage. Purér suppen med en stavblender og rør tahin, eddike og kærnemælk i. Smag til med salt (suppen kan tage en hel del! Ca.3-4 tsk) og server med en klat hytteost og evt. lidt persille eller timian.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar