lørdag den 15. marts 2014

Luksus lakridsgranola

Som en anden blogger på et tidspunkt skrev: Succeser fortjener gentagelse - og derfor gav jeg mig den anden dag i kast med at lave en portion af den lækre sunde lakridsmüsli - men denne gang fik den en ekstra tand luksus med tilsætningen af lidt finthakket krystalliseret ingefær (fås bl.a. i Netto) samt nogle smukke tørrede gojibær! Velbekomme :)


Luksus lakridsgranola:
  • 200 g finvalsede havregryn
  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 60 g mandler, grofthakkede
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 75 g solsikkekerner
  • 2 (over)modne bananer
  • 2 spsk lakridspulver
  • 1 nip salt
  • evt. ½ spsk agavesirup/honning eller dit foretrukne sødemiddel
  • 1½ spsk tørrede gojibær
  • 2 spsk finthakket krystalliseret ingefær
Bland gryn, kerner og nødder i en bradepande beklædt med bagepapir. Blend bananen sammen med lakridspulver, salt og evt. ekstra sødning. Vend puréen grundigt sammen med müsliblandingen, så det hele er 'vådt'. Rist müslien 30-35 minutter i ovnen ved 180 grader. Vend jævnligt i blandingen med en paletkniv. Løft müslien ud af bradepanden i bagepapiret og lad den køle helt af på køkkenbordet. Vend gojibær og ingefær i og opbevar i en lufttæt beholder.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar