onsdag den 5. februar 2014

Smørstegt fennikel med rødbede, linser og gedeost

Kære venner: Jeg har knækket en hård nød! :D Fennikel er en forholdsvis ny grøntsag i mit køkken, og jeg har brugt den i flere salater hen over efteråret, men jeg har ligesom ikke være helt overbevist. Jeg er vild med den skarpe lakridsduft og sprøde konsistens, men alligevel er det altid endt med at blive en af de der ting i salaten, som mest bare var lidt irriterende.
Men nu er den i kassen: STEGT fennikel i SMØR med en lille pinch salt smager intet mindre end himmelsk! Her i en skøn lun vintersalat med kogte rødbeder i eddikedressing, grønne linser og cremet gedeost på toppen. Velbekomme :)



Smørstegt fennikel med syrlig rødbede, linser og gedeost (1 person + lidt rester):

  • 1 dl grønne linser eller puy linser
  • 1 lille rødløg
  • 1 stor rødbede, ca. 250 g
  • en medium fennikel
  • smør til stegning
  • salt og peber
  • 1½ spsk æblecidereddike
  • 1 spsk valnøddeolie eller olivenolie
  • 2 tsk honning
  • ca. 20 g gedeost
Kog linserne møre i letsaltet vand ca. 15 minutter. Skræl rødbeden, skær den over på langs og i tykke skiver. Kog dem møre, ca. 20 minutter. Pisk olie, eddike og honning sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Vend lidt af dressingen med de kogte linser og resten med de kogte rødbeder. Hak rødløget fint og svits det på panden i en smule olie med lidt salt og tilsæt linserne kortvarigt. Skær fennikelen i tynde både og steg dem i smør på panden med en smule salt, ca. 3 minutter på hver side til de er let brunede og møre. Anret (alt sammen lunt) fennikel, linser og rødbede på en tallerken og top med smuldret gedeost.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar