mandag den 20. januar 2014

Krydrede bagte æbler

Jeg havde en masse pigeonæbler liggende, som jeg ikke orkede at skrælle (der ville jo nærmest ikke være noget æble tilbage!) og koge grød af, så jeg besluttede at prøve at bage dem i ovnen med lidt kanel, kardemomme og ingefær. Resultatet var virkelig lækkert, og æblerne kan anvendes på mange måder (se opskrift) både som morgenmad, snack og dessert. Velbekomme! :)




Krydrede bagte æbler:
  • pigeonæbler eller bare nogle små æbler
  • kanel
  • kardemomme
  • ingefær
Halver æblerne og fjern kernehuset. Læg de halve æbler med skrælsiden ned i et ovnfast fad og giv hver et godt drys kanel og en lille pinch kardemomme og ingefær. Bag æblerne ved 175 grader i ca. 45 minutter og sluk så for ovnen, idet du lader æblerne blive deri. Spis æblerne lune eller kolde som snack i sig selv, med lidt syrnet mælkeprodukt eller vanilleis, på havregrøden eller som tilbehør til ost.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar