lørdag den 9. november 2013

Æblekylling med sauteret spinat

Her kommer en rigtig efterårsret med en skøn forening af æbler og en honning-sennepsmarineret kylling, som giver en dejlig syrlig-sød smag og lethed til retten. Hertil en simpel sauté af frisk spinat, løg og hvidløg. Velbekomme!



Æblekylling med sauteret spinat (2 personer):
  • 2 stk. kyllingebrystfilet
  • 3/4 spsk honning
  • 3/4 spsk dijonsennep
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • 2 æbler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 500 g frisk spinat (du kan også bruge helbladet frossen spinat)
  • 1 sjat mælk eller fløde
  • muskat
  • salt
Rør honning, sennep, olie, salt og citronsaft sammen til en marinade. Skær kyllingebrysterne i mindre stykker/strimler og vend dem i marinaden. Lad den trække 1 time på køl i en plasticpose eller tildækket skål.
Ved tilberedning skæres æblerne i tynde både og sauteres i en smule olie på panden 3-4 minutter. Tilsæt så kyllingen, giv den et drys salt og steg ved jævn varme, til kødet er gennemstegt.
Til spinaten hakkes løg og hvidløg og svitset i en gryde med lidt olie. Spinat tilsættes og der vendes rundt til bladene er fladet sammen. Tilsæt en sjat mælk eller fløde og smag til med et drys salt og muskat.
Server retten som den er eller med brød/ris/pasta, hvis der er sultne personer til stede! ;)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar