mandag den 28. oktober 2013

Vietnamesiske forårsruller med laks

Vietnamesiske forårsruller er simpelthen så fine at se på, og samtidig virkeligt nemme at tilberede. Her har jeg kommet røget laks og avocado samt æbler, peberfrugt og lidt fintsnittet kål i, men du kan i princippet komme de grøntsager i du har ved hånden! Velbekomme :)



Vietnamesiske forårsruller med laks (aftensmåltid til 2 personer):
  • ca. 12 blade rispapir (jeg brugte runde ca. 22 cm Ø)
  • 200 g røget laks
  • 2-3 små avocadoer
  • 1 rød peberfrugt
  • ca. 7 dl fintsnittet hvidkål
  • 1 æble
  • citronsaft 
  • salt
Skær peberfrugten i tynde strimler, æblet i helt tynde både og avocadoen i tynde skiver (kan gøres nemt ved at ridse den direkte i skallen og grave kødet ud med en ske efterfølgende). Dryp acovadoen med citronsaft og drys med en smule salt. Skær laksen i ca. 4 cm brede strimler.
Ved samling af forårsrullerne: Blød rispapirene op i en pande med lunkent vand ét ad gangen (læg et nyt i blød hver gang, du tager det forrige op). Læg det opblødte rispapir på en tallerken og læg en smule af hver ingrediens (laksen nederst) på midten. Fold de fire kanter op omkring fyldet og læg den færdige forårsrulle på en anden tallerken.

Server med en syrlig-sød sauce til, fx sød chilisauce, eller en dressing af honning, sennep og citronsaft.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar