søndag den 20. oktober 2013

Mandeltærte med yoghurt-abrikosfyld (glutenfri)

Jeg var heldig at få fat på en billig pose mandelmel i et fransk supermarked og jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at der skulle bages en lækkerbidsken ud af den. Resultatet blev en delikat tærte med en cheesecake-agtig creme af yoghurt og abrikos som fyld (inspiration hentet hos Jules Food). Velbekomme! 


Mandeltærte med yoghurt-abrikosfyld (6-8 personer):

Bund:
  • 200 g mandelmel (du kan evt. selv male mandler til mel i blenderen)
  • 1 æggehvide
  • 1 tsk vanillesukker
  • 40 g koldt smør i tern (saltet - eller tilsæt et nip salt)
  • 2 spsk sukker
Smuldr smørret med mandelmelet. Rør sukker og vanille i og saml dejen med æggehviden (den er meget blød i konsistensen). Undgå at ælte dejen for meget, da den bliver svær at have med at gøre. Fordel dejen i en smurt tærteform med fingrene. Jeg brugte en ret stor form (ca. 25 cm Ø) og det ser meget tyndt ud, men resultatet blev godt sådan. Prik bunden og bag den ca. 15 minutter ved 180 grader eller til den er gylden og dufter. Lad den køle helt af.

Fyld:
  • 2,5 dl græsk yoghurt el.lign. (jeg brugte fromage blanc)
  • 1 dl sukker
  • 2 æg + 1 æggeblomme
  • 1 spsk citronsaft
  • 1½ dl abrikosmarmelade (uden klumper)
  • 1 god spsk majsmel (hvedemel eller majsstivelse kan også gøre det)
Pisk sukker og æg sammen. Rør marmelade, citronsaft og majsmel i og til sidst yoghurt. Hæld massen (som er meget flydende) ud i den forbagte tærtebund og bag tærten ca. 30 minutter ved 175 grader. Lad den køle af på køkkenbordet og sæt den så på køl med film over et par timer. Server kold og evt. med lidt frisk frugt, fx bær eller ferskenskiver.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar