onsdag den 16. oktober 2013

Bagt sellerisalat med dadler og tahincreme

Bagt selleri er altid et hit, og denne salat er ingen undtagelse. I kombination med søde tørrede dadler og en cremet tahindressing toppet med knasende mandler har du et lækkert, mættende aftensmåltid! Velbekomme :)


Bagt sellerisalat med dadler og tahin (2 personer):

  • 1 stor knoldselleri
  • 1 spsk olivenolie
  • ca. 12 tørrede dadler
  • 1 håndfuld mandler eller valnødder
  • 250 g græsk yoghurt eller lignende
  • 1 god spsk tahin
  • salt
Skræl sellerien og skær den i grove stave. Vend dem med olivenolie og et godt drys salt i en bradepande (evt. med bagepapir under) og bag dem ca. 25 minutter ved 210 grader varmluft. Vend rundt i stavene en enkelt gang undervej. Rør imens yoghurt med tahin til en cremet dressing og smag til med salt. Hak dadler og nødder groft. Kom nødderne med i ovnen de sidste par minutter og anret dem så oven på den bagte selleri med dadler og tahincreme.



2 kommentarer:

  1. tahindressing - selvfølgelig skal der tahindressing på denne lækre salat - det må jeg gøre næste gang jeg laver den :-)

    SvarSlet
  2. ej det lyder virkelig lækkert! Ovnbagt selleri er SÅ godt! Tak for inspirationen :)

    SvarSlet