mandag den 16. september 2013

Smuk rødkålssalat med grape og friske figner

Efterårets varme farver er nok noget af det der i første omgang kompenserer for de køligere temperaturer - så hvorfor ikke få de farver ind på køkkenbordet? Her kommer en smuk og farverig salat i hvert fald! Velbekomme :)


Smuk rødkålssalat med grape og friske figner (1-2 prs.):
  • ca. 150 g rødkål
  • 1 stor grapefrugt
  • 1 stor frisk figen
  • et par skiver gederulle eller lidt smulret gedefriskost/feta
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 nip salt
Snit rødkålen fint og skær fignen i tynde både. Filetér grapefrugt ved at skære toppen og bunden af og derefter resten af skalden inkl. frugtens yderste hinder med en god kniv. Skær nu frugt-'fileterne'/bådene ud mellem hinderne. Skroget/det er er tilbage presses for saft, som piskes til en dressing med olivenolie og salt. Vend dressingen sammen med rødkål, figen og grapefrugt i et salat fad og top med gedeost.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar